Activitats

La Caminada popular de Montclar se celebra cada primavera des de l'any 2016. El gran atractiu de la celebració és el paisatge que els caminants gaudeixen mentre fan camí. Durant dues o tres hores de recorregut -segons l’edició-, els participants gaudeixen d’una caminada molt completa, experimentant les ondulacions del baix Berguedà entre camps, pinedes, alzinars i rouredes. Les rutes sinuoses passen entre les ermites locals i les cases de pagès que envolten el nucli de Montclar i pertanyen al seu municipi.

Els recorreguts aprofiten els cims per enfilar-se i gaudir d'unes vistes espectaculars i alhora travessen els rierols de Montclar, sempre assistits per punts de control on els caminants poden prendre un refrigeri. Això sí, sempre deixant prou set i gana pel final, que sempre és un bon esmorzar a la plaça de Montclar amb carn a la brasa, pa torrat i pèsols negres. El millor remei per recuperar forces!

Aquesta ruta proposa recórrer els viaranys que uneixen aquest nucli amb l’indret de Santa Creu de Montclar, que podria ser el lloc més antic de Montclar. Fins i tot es diu que el conegut trobador Guillem de Berguedà, que tenia un dels castells a la propera serra de Sabata, a Montmajor, hi va anar a rendir les culpes.

La millor opció per aquells que volen fer una caminada amb el valor afegit d’anar buscant i trobant les fites segons els mapes i les indicacions. Una gran oportunitat per activar-se amb els circuits d'orientació que es poden fer a Montclar i que permeten descobrir el seu entorn natural d'una manera divertida i entretinguda.

Tots els circuits són de dificultat baixa i aptes per a totes les edats i públics! Aquesta iniciativa ha estat desenvolupada en col·laboració amb el club d'orientació del Berguedà.

Darrera actualització: 22.12.2020 | 15:24