Salutació de l'Alcaldessa

Montclar de Berguedà és un poble del baix Berguedà situat en allò que nosaltres anomenem el terraprim. El nostre territori està format pel nucli antic situat damunt d’una cinglera i envoltat pel característic disseminat de la zona oest del Berguedà. Ajustant més l’ull el nostre terrer comprèn tres contrades: Santa Creu a ponent, on hi ha l’ermita més antiga; les terres a l’est de la riera de Montclar on se situa la cinglera amb el nucli antic; i finalment el petit país  de Sant Quintí, el racó més a llevant del nostre terraprim.  Així doncs som país petit i disseminat, i aquesta munió de cases escampades és el que ratlla vitalment el territori, i també l’incessant i pausat quefer agrícola i ramader que és el traficar diari del molts dels montclaresos

En aquest web trobareu algunes informacions útils per conèixer millor el nostre país petit, l’ajuntament, les cases de pagès, algunes de les quals us oferiran viandes del país com el pèsol negre, l’hostal i la seva costella confitada, les cases de turisme rural, i també moltes d’altres raconades que us permetran fer un primer tast del nostre terrer.

La nostra pretensió és que aquest web sigui una eina útil per estar en contacte directe amb el consistori i els seus quefers -sobretot per als que ja hi esteu acostumats. Però també la pròpia pàgina pretén ser, a més, una finestra que us permeti de mica en mica anar-vos acostumant a fer les primeres passes en el coneixement del país a través d’aquesta nova realitat que és internet. Però  també volem comptar amb la vostra col·laboració per anar millorant i perfeccionant els aspectes que cregueu oportuns. I sobretot no tingueu cap dubte de posar-vos en contacte amb el Consistori si hi trobeu algun error o alguna manca d’informació.

Montclar, ja us ho hem assenyalat, és país petit. Si sou d’aquí feu-lo conèixer. Si sou de fora, no en tingueu cap dubte: veniu-lo a descobrir!

 

Salutacions cordials

 

Raquel Sala i Prat

Alcaldessa de Montclar

 

Darrera actualització: 23.08.2018 | 08:54
Darrera actualització: 23.08.2018 | 08:54