Vila florida

Montclar és una de les 100 Viles Florides que trobem a Catalunya.


Les Viles Florides són una iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació dels pobles i ciutats catalans a través d'espais verds urbans i enjardinats; reivindicant així, la riquesa natural i paisatgística de l'entorn.

Ser una Vila Florida va més enllà de propiciar espais agradables; també té en compte valors com la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida dels veïns i l'estat i conservació del mobiliari urbà. A més, potencia la presència de parcs infantils, la conscienciació social vers les polítiques de sostenibilitat mediambiental o el desenvolupament de les economies locals a través de l’atractiu dels jardins i parcs urbans.

A Montclar ha perviscut el costum de cultivar flors de colors vistosos i d’olors embriagadores que cuiden, amb molta paciència, les anomenades priores per a les festes patrimonials. Això, juntament amb la cura dels espais verds amb espècies autòctones; la implicació dels veïns a cultivar flors als balcons i espais verds a les zones enjardinades i les polítiques de sostenibilitat ambiental, fan que Montclar sigui reconegut amb dues flors a les façanes de les cases i espais verds.

 

Darrera actualització: 14.02.2022 | 17:37
Darrera actualització: 14.02.2022 | 17:37